Těsto:
120 g hladké mouky
40 g jemně strouhaných mandlí
2 lžíce třtinového cukru
1 špetka soli
115 g másla
1 žloutek
Náplň:
100 g bílé čokolády
250 g husté zakysané smetany
400 g čerstvého ovoce (jahody, borůvky, maliny)
1 lžíce pistáciových oříšků
Dále:
tuk na vymazání formy
cukr moučka na posypání
Mouku smícháme s mletými mandlemi, cukrem, solí, máslem a žloutkem.Vypracujeme těsto a prsty ho natlačíme do vymazané kulaté formy.Povytáhneme okraje a formu uložíme asi na 1 hodinu do lednice. Pak na těsto rozložíme pečicí papír a na něj vysypeme fazole, aby těsto drželo tvar.Koláč pečeme při 170 °C asi 20 minut. Po upečení odstraníme papír s fazolemi a korpus necháme úplně vychladnout.Na náplň rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a po zchladnutí ji vmícháme do zakysané smetany. Krém nalijeme na vychladlý koláč, rovnoměrně na něj rozložíme omyté ovoce, posypeme ho nasekanými pistáciemi a necháme v lednici vychladit.Před podáváním ho posypeme moučkovým cukrem.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 24.07.2024 08:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz